Two Square Rules

Introduction to two square rules:

Square rules are defines that a number which is squared by using the value two. Two square rules is also deals with two digit numbers having the square values. Here, we are going to see about the process of calculation based on, how the two square rules are performing their calculation for two square numbers and a number with square value two.
Problems for Two Square Rules:

Example 1: Find the two square (2^2)

Solution: two square (2^2)

Square value is obtained by multiplying the term twice, which based on square rules at the place of power or order.

Now, 2^2 = 2 x 2

= 4

By the way, two square operations are performed.

Example 2: Find the two square (22^2)

Solution: two square (22^2)

Square value is obtained by multiplying the term twice, which based on square rules at the place of power or order.

Now, 22^2 = 2^2 x 2^2

= 48^4

By the way, two square operations are performed.

Example 3: Find the two square (54^2)

Solution: two square (54^2)

Square value is obtained by multiplying the term twice, which based on square rules at the place of power or order.

Now, 54^2 = 54 x 54

= 2916

By the way, two square operations are performed.

Example 4: Find the two square (72^2)

Solution: two square (72^2)

Square value is obtained by multiplying the term twice, which based on square rules at the place of power or order.

Now, 722 = 72 x 72

= 5184

By the way, two square operations are performed.

Example 5: Find the two square (62^2)

Solution: two square (62^2)

Square value is obtained by multiplying the term twice, which based on square rules at the place of power or order.

Now, 62^2 = 62 x 62

= 3844

By the way, two square operations are performed.

 

Practice Problem for Two Square Rules:

Problem 1:  Find the two square (42^2)

Answer: 1764

Problem 2:  Find the two square (44^2)

Answer: 1936

Problem 3:  Find the two square (98^2)

Answer: 9604