Mathematics Education Master

     The subject mathematics are contains uncomplicated problems exponents, addition, subtracting exponents, measurement, number sense, multiplication, functions, adding and subtraction of decimals, fractions & mixed numbers, division, algebra, geometry, median problems, algebra function, probability and statistics number using words decimals. In a mathematics education master, help the student to study the math concepts and steps promptly and without complexity.

 

Example problems - mathematics education master:

 

Solve for the exponents- mathematics education master:

Problem 1:    

Solve for` x, x = 3^3`

 Solution:

   `3 ` is multiplied by` 3` times,

      ` X = 3*3* 3`

       `X = 27`

Result is `27.`

Problem 2:    

Solve for `y, y = 12^3`

 Solution:

    `12` is multiplied by `3` times,

      ` y = 12* 12* 12 y = 1728`

Result is `1728.`

Problem for subtracting exponents- mathematics education master:

Problem 1:

To find `25^30- 25^29`

Solution:

`25^30-25^29= 25(25^29)-25^29`

Here rearrange the terms with same base and we take common term of `25^29`

                  `= (25-1)25^29`

So that `(25^30-25^29) = (24)25^29.`

Result is `(24)25^29.`

Problem 2:

To find `7^30- 7^28`

Solution:

      `7^30 - 7^28= 7^2(7^28)-7^28`

Here rearrange the terms with same base and we take common term of `7^28`

 `(49-1) 7^28= (48) 7^28`

So that` (7^30- 7^28) = (48) 7^28.`

Result is `(48) 7^28`

Problem for percent - mathematics education master:

 Problem 1:

Convert `23` percent as a decimal.

Solution:

 `23` percent is `23 per 100` .

Shift the decimal point two places to the left,

So that `23/100 = 0.23` zero after the decimal point has no value.

Final result is `0.23`

Problem 2:

Convert `31` percent as a decimal.

Solution:

 `31 ` percent is `31 per 100.`

Shift the decimal point two places to the left,

So that `31/100 = 0.31`

Final result is `0.31`

 

Practice problems-Mathematics education master:

 

Problem 1:    

Solve for `x, x = 6^3`

Answer: `216`

Problem 2:                                           

Solve for `x, x = 4^3`

Answer: `64`

Problem 3:

Order the given numbers from least to greatest, `13, and 12, 15, 17, 11, 19.`

 Answer `11, 12, 13, 15, 17, and 19.`

Problem 4:

Order the given numbers from least to greatest, `203, and 202, 205, 207, 201, 209.`

 Answer `201, 202, 203, 205, 207, and 209`

Problem 5:    

Order the given numbers from least to greatest, `23, and22, 25, 27, 21, 29.`

 Answer `21, 22, 23, 25, 27, and 29.`